Zbyszek |
|
|
|
Dołączył: 21 Wrz 2005 |
Posty: 1099 |
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Skąd: Szczecin |
|
|
|
|
|
|
Wszystkie owoce cytrusowe (banany też) zrywane są w stadium początkowej dojrzałości a następnie dojrzewają w specjalnej atmosferze (najczęściej etylenu). Aby podczas tego procesu nie uległy zepsuciu są intensywnie spryskiwane różnego rodzaju środkami chemicznymi.
Tyle jest naturalnych króliczych przysmaków (mlecz, cykoria-podróżnik, gałązki wierzby czy lipy...), a jeśli już owoce to nasze krajowe, jabłuszka, gruszki - z jagodowymi (porzeczki, agrest, truskawki, maliny itp.) należy zachować ostrożność, gdyż mogą działać przeczyszczająco. Również z pestkowymi (śliwki, morele, brzoskwinie, wiśnie, czereśnie) byłbym ostrożny. |
|