Pan Gąsienica |
|
|
|
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
|
|
|
|
|
|
KazioR napisał: | A, może jeśli królik ma już swój stały kącik w którym się załatwia a wielkość klatki jak piszesz jest duża to pozwala zapewne na wstawienie kuwety - włożyć kuwetę z plastiku wyłożyć ją ręcznikiem papierowym i czyścić dwa razy dziennie. |
Próbowałem, ale nie z Grubcią te numery - pochwyciła plastikową miseczkę zębami i ciskała po całej klatce. Ogólnie to ona rządzi, jeżeli chodzi o wystrój wnętrza jej klatki
KazioR napisał: |
Ponadto królik nie może być trzymany cały czas w klatce, jeśli ma mało ruchu to zła przemiana materii, jest on zasępiony, apatycznyy z nudów siedzi we własnych odchodach(...), |
Zgoda, teraz święta to jest trochę inaczej - biega cały czas po pokoju. Zobaczymy.
KazioR napisał: |
osobiście nie wyobrażam sobie aby czyścić klatkę raz na tydzień, przecież musi być czuć mocz. |
Echm, no trochę mi głupio, ale w mojej książeczce miałem, żeby czyścić raz na tydzień, to czyściłem
KazioR napisał: | Co do pożywienie to musisz zaobserwować czy wydala suche bobki czy stale ma miękkie. Jeśli ma stale miękkie to należy zmienić podawany pokarm, wstrzymaj podawanie dropsów i kolb tutaj nikt z nas tego nie poleca, jest to po prostu komercyjny wymysł producentów pokarmów, warzywa ogranicz ilość, zaprzestań podawania marchwi. Poczekaj kilka dni powinny nastąpić korzystne zmiany. |
No cóż, spróbuję częściej czyścić klatkę, codziennie wywalać bobki, wyrzucę za okno biszkopciki i dropsy, ograniczę warzywa i zobaczę, co będzie. Przed chwilą wyszliśmy z wanny - dobry moment, żeby zacząć
KazioR napisał: | Po tym okresie dodaj do diety jabłko, cykorię, koperek. Zresztą na temat żywienia wylałem kilka kałamarzy atramentu popatrz na stronę, polecam działy DOM, JADŁOSPIS, ŻYWIENIE. |
Widziałem, przejrzałem, gratuluję imponującej pracy
KazioR napisał: | Jeśli jednak nie będzie poprawy to może być stan zapalny żołądka lub jelit i wtedy należy iść do lekarza. |
Oby nie, nie jestem najlepszego zdania o tutejszych. W przeciwnym razie już dawno bym któregoś po prostu odwiedził, zamiast marudzić na forum.
Wesołych Świąt! |
|